Waarom zijn er zoveel verschillende badaccessoires?

Lars Driessen

Omdat er veel verschillende manieren zijn om dingen te doen. Waar moet ik badaccessoires kopen? Toen ik begon te schrijven over bad accessoires wilde ik laten zien hoeveel verschil kan worden gemaakt met verschillende keuzes van kleuren, materialen en stijlen.

Maar voordat ik het over badaccessoires heb, laten we het eerst hebben over badwater. In Nederland wordt het badwater meestal gemaakt van koud water, maar in de Verenigde Staten wordt het warme water meestal gebruikt. De watertemperatuur in de badkuip is ongeveer 10°C. Deze temperatuur is iets onder het kookpunt van water, waardoor het erg moeilijk is om water te koken zonder de container te verwarmen. Dus als je nodig hebt om water te maken voor het baden of voor de douche, de meest populaire methode is om het te gieten in een fles water of een plastic container, en dan om het water te laten "set-up" voor een tijdje (ongeveer 20 minuten) voor het wassen van je gezicht of lichaam. Voor warm water is de temperatuur echter veel lager. De temperatuur mag niet meer dan 37°C bedragen. Het warme water in een badkuip wordt gemaakt door verdampend water verwarmd in een gaskachel, of met behulp van een kachel met een boiler binnen.

De andere belangrijkste reden om water in de badkuip te koken is om de zouten uit het water te verwijderen, waardoor het slecht smaakt en het moeilijk maakt om door te slikken. U dit op verschillende manieren doen. Zorg er eerst voor dat het water grondig is verwarmd (het is niet nodig om het zo heet te verwarmen om van het zout af te komen). Als u een kokend waterbad gebruikt, u het water laten koken met de thermostaat eraf totdat het water koel genoeg is en vervolgens het water van het fornuis gieten. Dit zal indrukwekkend zijn, als je het vergelijkt met badkameraccessoire vergelijk. Als alternatief u gewoon giet het water nadat het is afgekoeld in de magnetron. De warmte van de kachel zal ook opwarmen het water genoeg, maar dit proces duurt een tijdje en vereist meer energie. Er zijn ook twee andere gemeenschappelijke manieren om zich te ontdoen van de zouten in water. U het water verdunnen met zuiveringszout of kaliumchloride. De andere is om zout water toe te voegen aan het bad, zodat het zout opgelost in het.